Home
De Fellpony
Over ons
Sleddale Eddie
Dek Hengsten
Onze andere pony's
Nieuws
Team Westerkwartier
Agenda
Te Koop
Foto's
Contact
Gastenboek
Links

     Fell Pony Stal Westerkwartier 

 

In 1999 zijn we gestopt met ons melkveehouderij bedrijf en kochten we om recreatief te gaan rijden een Friese merrie. En zochten we voor de kinderen een rijpony. Op Paard en Koets kwamen we in contact met de Fell Pony en vonden dit een prachtige pony. In december kochten we de merrie Carrock Simone. Waar de kinderen jarenlang plezier van hebben gehad en waar mee we ook diverse veulens hebben gefokt. Helaas hebben we Simone in 2012 moeten laten inslapen, ze was op. Toen we in 2000 mensen van het stamboek leerden kennen en zo ook meer over de Fell pony leerden. Besloten we om met Fell pony's door te gaan. En kochten we onze hengst Sleddale Eddie en een paar merries om zo een fokkerij op te zetten. 

Onze zoon rijdt aangespannen met Odin van het Westerkwartier in de wedstrijd sport en rijdt nu M. Zelf rijden we aangespannen in dubbel span met Sleddale Eddie en zijn zoon de ruin Knillis van het Westerkwartier. In 2011 hebben we bij de firma Hagedoorn-Linde een Victoria koets laten maken op maat van de pony's. Hier hebben we de kleding zo origineel mogelijk bij gemaakt, en doen we mee aan ringsteken en andere evenementen om zo promotie voor de Fell Pony te maken.  Waarbij zoon en dochter / schoonzoon ook altijd van de partij zijn.

In 2018 hebben we een authentiek boodschappen wagentje kunnen kopen en daar rijden we nu show etc mee met enkelspan Sleddale Edie, Knillis of Odin van het Westerkwartier.

 

 

 

 

 

 


  

 

2012 Flayel optocht

Sleddale Eddie en Knillis van het Westerkwartier

                                                                  2018 Flayel optocht

                                                     Knillis van het Westerkwartie is er klaar voor

 

 

 

 

 

Fell Ponystal Westerkwartier  | haitse.joke@gmail.com